Најновије вести

Деца ће учити како да испоље креативност

Балетски студио у Дому културе Стари Колашин

 

 

У оквиру годишњег програма рада, Дом културе „Стари Колашин“ у Зубином Потоку обнавља рад Балетског студија са циљем неговања балетске уметности, како класичне балетске уметности, тако и савремене игре и плесног стваралаштва најмлађих.
Часови уметничке игре у Балетском студију Дома културе „Стари Колашин“ понудиће деци и младима, узраста од 6 до 14 година, учење невербалног изражавања кроз основе класичног балета, технику савремене и џез игре, кроз садржаје примерене узрасту и стадијуму развоја детета.
-На основу искуства наших предавача, програм рада Балетског студија Дома културе „Стари Колашин“ је осмишљен тако да детету пружи системска знања из класичне балетске технике и савремене игре, поштујући индивидуалност сваког детета. Током часова балета развијаће се дисциплина, креативност, моторика, музикалност, маштовитост, координација, тимски дух, самопоуздање и осећај заједништва, каже Андријана Живан овић, директор КЦ Зубин Поток.
Балетски студио има за циљ да на најбољи начин приближи „новом малом човеку“ лепоту уметничке игре и музике и постави основе за даљи развој. Најмлађи полазници ће научити како и на који начин да испоље своју креативност, да се ослободе страха у наступима пред јавношћу, да кроз покрет праћен класичном, џез и модерном музиком упознају своје сопствено тело и све његове могућности кретања, да направе прве балетске кораке, науче основне позиције ногу и руку, као и да изразе своје расположење кроз своје покрете.
Часови ће се одржавати у балетској сали Дома културе „Стари Колашин“ два пута недељно (викендом ) у трајању од 45 минута.
У рад студија биће укључени еминентни балетски педагози. Балетски студио ће на годишњем нивоу радити од априла до децембра 2022. године, када ће се организовати јавни час на коме ће се представити и промовисати кореографије настале током године. Сви заинтересовани се могу лично пријавити у Дому културе „Стари Колашин“ у Зубином Потоку.
 С.Ђукић

 

Подели на: