Најновије вести

Деца из РС и са КиМ заједно на летовању у Грчкој

Захваљујући пројекту “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске” и на предлог Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске 30 деце из Хан Пијеска и 70 са Косова и Метохије путује у неђељу 11.августа за Грчку.

 

Канцеларија за Косово и Метохију у Влади Србије организује одлазак за укупно 100 деце у одмаралиште у близини Атине на позив донатора и спонзора из Грчке.

“Предложили смо начелнику Општине Хан Пијесак Влади Остојицу и руководству, а они су прихватили да то буду деца из породица који су ове и прошле године угостили децу са Косова и Метохије у пројекту “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске!”, каже председник одбора Милорад Арлов.

Ово је још један доказ у низу колико је велика повезаност Републике Српске и Косова и Метоји захваљујући пројектима овог Одбора.

“Верујемо да че бити још снажнија кад изградимо Дневни центар “Подржи ме” за 139 деце из Удружења родитеља “Подржи ме” Косовка Митровица за чију изградњу хуманитарну акцију води наш Одбор”, истиче Арлов.

“Нама остаје да се неизмерно захвалимо донатору из Грчке и Канцеларији за Косово и Метохију са којом наш Одбор већ годинама има одличну сарадњу. Јер увек нађемо начин да помогнемо српском народу и српској деци на Косову и Метохији.
То чинимо оваквим пројектима за које имамо подршку целе Републике Српске”, каже он.

То показује диван гест општине Хан Пијесак који је подржао иницијативу за нови назив реконструисане и уређене дворане, некадшњи Соколски дом из династије Карађорђевића која од јуче носи назив “Дворана Косово и Метохија”.

“Ово је гест за поштовање подршке српском народу на Косову и Метохији да смо уз њих у овим тешким временима”,наводи у саопштењу председник Одбора за помоћ Србима на КиМ из Републике Српске Милорад Арлов.

Подели на: