Најновије вести

Деца са КиМ на кампу Дејана Станковића

На другом по реду фудбалском кампу “Деки 5”, који се од ове године организује на Златибору и Копаонику у смени од 4. августа учествоваће 10 дечака и једна девојчица са КиМ, углавном полазници школа фудбала са подручја општине Грачаница.

 

Вођа пута и тренер Страхиња Аритоновић каже да је и сам боравак на међународном кампу Дејана Станковића част и привилегија не само за децу већ и њега као тренера.

“Сама чињеница да ћемо бити учесници кампа који окупља тако велики број деце, али и великих фудбалских легенди, који су промотери кампа, је за нас огромна ствар. Прошле године смо били само један дан на кампу, а сада смо ту нашу сарадњу проширили и боравићемо седам дана, дружити се са осталим учесницима, и зато једно велико хвала најпре Дејану Станковићу, али и људима са којима он ради и који су нам то омогућили”, каже тренер Страхиња Аритоновић.

Осим редовних тренинга малишани са КиМ ће у току седмодневног боравка на кампу имати и радионице на којима ће дискутовати о здравом начину живота, правилној ишрани спортиста, док су у вечерњим сатима планиране тематске вечери.

“Свакако да су фудбалске теме на кампу примарна ствар, али деца ће моћи да науче и доста других ствари, и пре свега спортску културу и поштовање противника. Сваки моменат је испуњен и убеђен сам да ћемо за тих седам дана сви уживати”, напомиње тренер школе фудбала “28. јун” из Грачанице Страхиња Аритоновић.

У трећој смени кампа која ће трајати од 4.до 11. августа боравиће сто полазника узраста од 11 до 15 година.

Подели на: