Најновије вести

Делегација Београда допутовала у Брисел, сутра наставак дијалога са Приштином

Делегација Београда предвођена директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем стигла је данас у Брисел где ће у среду учествовати у новој рунди дијалога на техничком нивоу са Приштином уз посредством ЕУ, сазнаје Т а н ј у г.

 

 

Петковић ће се у Бриселу састати са главним приштинским преговарачем Бесником Бисљимијем.

Прошле недеље Т а н ј у г у је потврђено у Бриселу да је специјални изасланик Европске уније за дијалог Мирослав Лајчак позвао главне преговараче Београда и Приштине да дођу у Брисел, како би разговарали о примени Споразума о путу нормализације односа.

У среду наставак дијалога на техничком нивоу, састанци почињу у 9.30

Делегација Београда предвођена директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем стигла је данас у Брисел где ће у среду учествовати у новој рунди дијалога на техничком нивоу са Приштином уз посредством ЕУ, а билатерални састанци почеће у 9.30, сазнаје данас Т а н ј у г.

Како је речено Т а н ј у г у у ЕУ састанци ће за сада бити билатерални, а од страна зависи да ли ће бити одржан и трилатерални састанак.

“Трилатерала је наш циљ, али од два госта зависи као и увек да ли ће бити спремни да седну заједно”, речено је у ЕУ.

Портпарол ЕУ петер Стано потврдио је раније данас да ће специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак сутра да се састане са главним преговарачима обе стране “у контексту мало олакшаног дијалога у Бриселу”.

“Фокус ће бити пуна примена Споразума од 27. фебруара и кораци ка деескалацији ситуације на северу Косова”, објавио је Стано на Твитеру.

Подели на: