Најновије вести

”Ђурђевак” у новом објекту

Председник општине Грачаница положио камен темељац за ново савремено обданиште у Грачаници

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић положио је у центру Грачанице камен темељац за нови савремени дечији вртић у којем ће бити смештени и предшколци. Поповић је том приликом рекао да општина Грачаница наставља да испуњава обећано и да ово није камен темељац само за нову предшколску установу, већ камен темељац за нашу будућност, за нашу младост.
-Мени је драго што општина испуњава обећања и што једноставно Грачаница постаје једно велико градилиште. Поред овог објекта, ове године очекујемо завршетак Средњошколског центра у Лапљем Селу, очекујемо завршетак школе у Сувом Долу, очекујемо исто тако завршетак тридесет шест станова у центру Грачанице, рекао је Поповић и наставио:
Да кажем да нама младост значи све, да ова дивна дечица сигурно гарантују наш опстанак на овим просторима. Са директорицом смо већ разговарали како ћемо опремити обданиште, како би наша деца имала исте услове као њихови вршњаци у обдаништима у било ком граду у Србији.
Поповић је још казао да општина у наредном периоду наставља са реализацијом свих планова и да ће бити положен камен темељац за изградњу још осам станова у овој локалној самоуправи.
Директорица предшколске установе „Ђурђевак“ Радица Парлић каже је да је нова зграда дечијег вртића од непроцењиве важности, јер ће боравак деце и запослених у њој бити на завидном нивоу.
-У Предшколској установи ”Ђурђевак” уписано је 504 детата у осам објеката колико их тренутно имамо на територији општине. Код нас сваког дана траје упис и спремни смо да изађемо у сусрет свима. Овим објектом не само да добијамо нов и савремен простор него и боље услове који су од највеће важности за децу, истакла је Парлић.
Дечији вртић ће бити изграђен по најсавременијим стандардима биће површине преко 1 400 квадратних метара, и уколико све иде по плану прва фаза изградње биће завршена до краја ове годне. Изградњу новог обданиша финансира општина Грачаница, и за прву фазу издвојена су средства у висини од 275 000 евра.

М.Ч.

Подели на: