Најновије вести

Ђурић: Грађани су изабрали политику Вучића да би Србија била јака

Потпредседник СНС Марко Ђурић оценио је данас да је политички аналитичар Флоријан Бибер претходних дана постао једна од најцитиранијих личности у опозиционим медијима у Србији, и то не зато што тако нешто заслужује “својом необичном мудрошћу”, већ зато што мржњи према Србији даје псеудонаучни тон.

 

Ђурић је у писаној изјави навео да Бибер на парламентарним изборима у Србији није добио шта је желео – послушну Србију по мери својих налогодаваца и додао да то Бибер неће никада добити, колику год буку правили он и “његово Твитер јато”.
Сматра да су Биберове “измишљотине” о некаквом ауторитаризму у Србији академски вид србофобије и једне концепције да су Срби политички инфериорни и да не заслужују да се Европа према њима односи никако другачије него на туторски и неоколонијалан начин.
“Сулуда изврнута логика Флоријана Бибера, према којој Србији треба да буде лошије да би јој потом било боље, тешко да може да привуче икога осим слабоумне и оне који из неког разлога мрзе Србију и не желе јој добро”, наводи Ђурић.
Каже да се поставља питање у чије име наступа овај аналитичар и академац и лобиста, и у чијем је интересу слабљење Србије које препоручује као меру за одбрану од измаштаног баука ауторитаризма у Србији.
“Грађани Србије су на демократским изборима огромном, историјском већином изабрали политику председника Александра Вучића и Српске наапредне странке управо зато да би наша држава постала јака, како најзад не би морала да пузи ни пред Бибером, ни пред његовим послодавцима”, рекао је Ђурић.
Поручио је да је Србија донела чврсту и убедљиву демократску одлуку да не жели да буде ничија прћија и ничији слуга, а да јој Бибер и његови налогодавци никад то неће опростити.

Подели на: