Најновије вести

Ђурић: Интензивиран рад на решавању проблема најугроженијих

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је од почетка године на КиМ направљен помак у настојањима да се решавају проблеми најугроженијих, “да се ради и да ће се радити још више” како ниједно спрско домаћинство не би био заборављено или запостављено.

 

у наредним недељама, мора још више да се ради, јер нам је циљ да у 2020. стигнемо до свих до којих нисмо, из различитих објективних и субјективних разлога”, рекао је Ђурић за Т а н ј у г.

Ђурић је 31. децембра упутио челницима опшитна и локалних самуправа на КиМ позив да већ од 2. јануара почну да решавају проблеме оних на које су заборавили, уз опомену да ће уколико се не посвете и том делу, посла уследити смене.

“Морамо да идентификујемо кључне проблеме и отклонимо системске пропусте и зато сам за фебруар најавио смене”, рекао је Ђурић и изразио уврење да је тај његов став покренуо многе да интензивније раде.

“Има много оних који искрено желе да помогну и искористе ресурсе које им џава Србија нуди да би живот сународницима и комшијама учинили подношљивијим”, рекао је Ђурић.

Наставићемо да подржавамо само оне градоначелнике и представнике локланих самоуправа који воде рачуна о грађанима, додао је директор Канцеларије, који је раније прецизирао да се помоћ неће односити само на српска домаћинства већ и на Горанце, Роме, Бошњаке, Ашкалије који се осећају као да су део Србије.

Ђурић је тада рекао да за представнике општина, институција, Канцеларије, нема празника, већ да од 2. јануара морају да обилазе породице чије проблеме нису решавали, јер нико не добија плату да би седео и причао празне приче и мислио да је све урадено тиме што су изградени путеви, вртићи…

Подели на: