Најновије вести

Ђурић: Јасна платформа за разговоре, очување интереса уз поштoвање устава

Директор Владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је рекао за РТС да косовски премијер Авдулах Хоти обмањује јавност о садржини предстојећих разговора у Вашингтону.

 

Марко Ђурић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је разговарао са људима из Беле куће и да су на агенди која је договорена економске теме.
Ђурић је подсетио на речи председника Александра Вучића да не можемо да искључимо изненађења и теме које нису на агенди.
Ипак, истиче да је важно да јавност зна да Албанци наступају јединствено и да намерно обмањују јавност да би поткопали позицију Србије.
Како је рекао Ђурић, за разлику од отга, поједини у Србији су пожурили да окриве делегацију Србије из разлога личне политичке користи.
“Дајте да наступимо једном озбиљно, јер је ово важан, можда и историјски тренутак када треба да покажемо слогу”, навео је Ђурић.
Напоменуо је да је ситуација у вези са КиМ веома тешка већ генерацијама.
Како каже, државна делегација Србије има јасну платформу за разговоре, а то је очување националних интереса на основу устава са жељом да се економска сарадња прошири.
Навео је и да је на састанцима са приштинском делегацијом председник Вучић инсистирао да се коначно отворе архиви ОВК, јер се ништа не зна о судбини 500 Срба.
Ђурић каже да Вучић на свим састанцима инсистира да се реши питање несталих и да је Београд на све напчине спреман да отвори своје архиве, али да и Приштина отвори своје.

Подели на: