Најновије вести

Ђурић: Јеремић последњи на планети који треба да говори о Косову и Метохији

Вук Јеремић последњи је човек на планети који би требало икада да говори о Косову и Метохији, изјавио је данас потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и директор канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић.

 

Oн је истакао да ће председник Народне странке и бивши министар иностраних послова после свега што је учинио, чиме је ослабио позиције Србије у јужној покрајини и отежао положај српског народа, остати запамћен као један од највећих рушилаца српских државних и националних интереса у историји и као један од највећих савезника албанског сепаратистичког покрета.

Ђурић је у изјави за јавност казао да је због својих потеза Јеремић постао “косоварски херој” и омиљени српски политичар у Приштини.

Ђурић је подсетио да је Јеремић директно одговоран за то што је самопроглашено Косово од Међународног суда правде добило потврду легалности проглашења независности, што је и до данас највећи политички аргумент приштинских сепаратиста у међународној комуникацији.

“Био је адвокат и реализатор измештања дијалога о Косову и Метохији из Уједињених нација на терен Европске уније, био је и надлежан за дијалог са Приштином и низ споразума којима је Србија фазно истискивана са Косова и Метохије, да би на крају све резултирало и постављањем фактичке границе између Срба и Срба и инсталирањем албанских полицајаца и цариника на Јарињу и Брњаку”, рекао је Ђурић.

Јеремић: Није тајна,Вучић преговара о разграничењу…

Председник Народне странке Вук Јеремић тврди да председник Србије Александар Вучић и Тони Блер на састанцима са високим светским званчницима у Уједињеним нацијама разговарају о модалитетима међународно правне формализације косовске независности и разграничењу, као једном од тих модалитета.

Јеремић је, на скупштини странке поводом две године њеног рада, рекао да “то није тајна”.

”Говори се о разграничењу, а заправо се расправља само где треба да прође граница, да ли ће Бујановац, Медвеђа и Прешево остати са ове или оне стране границе”, рекао је Јеремић на скупштини у Сава центру, на којој се између осталог, бирају председник и потпредседник странке, чланови Главног одбора и других страначких тела.

Подели на: