Најновије вести

Ђурић: Не занимају нас приштинске игре престола

Уместо што се у Приштини баве хајком на фотеље требало би да се макар мало позабаве вирусом корона, пре него што нам угрозе људске животе, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, коментаришући нову политичку кризу међу албанским партијама, где је усред пандемије најављено обарање владе.

 

Неумесно је у оваквим временима изазова, којих нису поштеђени ни наши сународници на Косову и Метохији, трошити енергију на приштинске игре престола. Не занимају нас њихове дворске сплетке и марифетлуци”, рекао је Ђурић за данашњу “Политику”.

Он указује на то да, чак и да су таксе потпуно укинуте, то не би имали никаквог фактичког ефекта због обуставе протока људи и робе између КиМ и централне Србије.

Истиче да ће Србија наставити да одговорно брине о здрављу, безбедности и снабдевености својих грађана у јужној покрајини,

“Ниједан наш грађанин на КиМ неће бити ни гладан, ни жедан, нити лишен здравствене неге. Србија ће то умети да осигура. Није важно како”, рекао је Ђурић.

На КиМ су забележена 33 случаја корона вируса, али ниједан на северу покрајине, ни у српским енклавама.

Због несташице брашна и осталих основних животних намирница, Канцеларија за КиМ покренула је акцију снабдевања упрокос баријерама које су и званично на снази, пише “Политика”.

Подели на: