Најновије вести

Ђурић: Неће проћи покушај дестабилизације Србије у предвечерје кључне фазе борбе за Косово

Директор Канцеларије за КиМ и потпредседник СНС Марко Ђурић оценио је данас, поводом протеста и нереда испред Скупштине, да Србија жели напредак и стабилност, као што је и показала на изборима, а не агресију и дестабилизацију, посебно не у тренутку када је суочена са епидемијом коронавируса и тешким изазовима у вези са Косовом, пренео је Тањуг.

 

Фашизам и насиље неће победити колико год да су агресивни и насилни они који, упркос чињеници да их народ не жели, покушавају да уђу у Скупштину Србије тестерама и моткама и да за туђ рачун дестабилизују Србију у предвечерје кључне фазе наше борбе за Косово и Метохију”, навео је Ђурић у саопштењу.
Он каже да су организатори синоћног насилног упада у Скупштину Србије и напада на полицију и “пропали политичари и тајкуни који су били у позадини свега”, угрозили на опасан и неодговоран начин здравље људи и показали колико им је мало стало и до Србије и до институција и до суграђана.
“Јасно је да та група људи није лице Србије, јер Србија жели напредак и стабилност, као што је и показала на изборима, а не агресију и дестабилизацију, посебно не у тренутку када смо суочени са епидемијом коронавируса и тешким изазовима у вези са Косовом и Метохијом”, навео је Ђурић.
Он каже и да упућивање оваквих слика у свет није у интересу Србије и њених грађана, те да у томе треба тражити праве мотиве оних који су изазвали нереде испред Дома Народне скупштине.
“Очекујем да надлежни органи заштите правни поредак и изазиваче синоћних инцидената у центру Београда третираји и процесуирају у складу са законом, јер убедљива и огромна већина пристојних грађана Србије не може и не сме бити талац агресивне мањине”, закључио је Ђурић.

Подели на: