Најновије вести

Ђурић о протесту у Њујорку: Овде могу мирно да протестују, нико неће да их малтретира

Амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић је изјавио поводом протеста који је одржан у Њујорку испред конзулата Србије да су углавном протестовали држављани Србије албанске националности који у конзулат Србије долазе да узму документа.

 

 

Ради се о малом броју, заиста малом броју наших држављана, а многи од њих долазе у Генерални конзулат Србије да ваде пасоше и друга лична документа. Сматрам да они имају право да искажу свој став јер конзулат Србије је и њихов конзулат”, рекао је амбасадор.

Ђурић је за ТВ Курир изјавио да у Њујорку свако може мирно да протестује, за разлику од Косова.

“Овде могу слободно и мирно да протестују, ово није Косово и Метохија, овде неће нико да им пуца у леђа. Овде нема јединица РОСУ, нико неће да их малтретира. На протесту испред конзулата Србије се окупило значајно мање људи него на прослави 140 година дипломатских односа Србије и САД, поруке пријатељства су биле одличне”, рекао је Ђурић.

Амбасадор Србије каже да разуме “нервозу која влада међу Албанцима”.

“Овде се више не чује само њихов глас, само у протеклих пар дана срео сам се са девет конгресмена, а друго, Србија на сваки начин снажи, отуда мржња према Вучићу, али то не треба да нас брине”, каже Ђурић.

Амбасадор је нагласио да ће Србија испунити своје обавезе.

“Ми очекујемо од међународне заједнице да испуни своје обавезе, Србија ће своје испунити, али не треба о томе да размишљамо ако се омогући спровођење Бриселског споразума, проблем је што се ћути пред изјавама представника у Приштини да неће да испуне споразум”, каже Ђурић.

 

Подели на: