Најновије вести

Ђурић: Паљење Симићевог аутомобила кукавички акт

Паљење аутомобила члана Председништва Српске листе Славка Симића у Лепосавићу је кукавички акт оних који верују да се на тај начин може отупити воља српског народа на Косову и Метохији да се бори за своја права и опстанак, поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

 

Марко Ђурић је навео да би чињеница да је аутомобил запаљен у Лепосавићу, на крајњем северу Косова и Метохије, требало да буде порука да борци за права српског народа нису нигде безбедни и да су им живот и имовина угрожени где год да се налазе.

“Наручиоцима и извршиоцима овог кукавичког напада у име државе Србије и Српске листе поручујем да ништа не може поколебати наш народ у намери да остане на Косову и Метохији, и да нема тог чина екстремизма на који Срби неће одговорити још већом одлучношћу да истрају у својој борби”, навео је Ђурић у саопштењу.

Позвао је представнике Српске листе да уздржано реагују, као што су, како каже, то и до сада чинили у свим тешким и изазовним ситуацијама, јер се битка води и биће добијена стрпљењем и мудрошћу.

Ђурић је позвао надлежне органе да без одлагања истраже и казне одговорне за напад на, истиче, једног од најистакнутијих и најбољих српских представника на Косову и Метохији.

У Лепосавићу је ноћас, мало после поноћи, запаљен аутомобил члана Председништва Српске листе Славка Симића.

Подели на: