Најновије вести

Ђурић: Покренути пројекте од којих ће корист имати све етничке групе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас са делегацијом америчке Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) о потенцијалима за економска улагања на Косову, и истакао да верује да би било веома значајно покренути пројекте у којима би учествовале и од којих би корист имале све етничке групе на терену.

 

Ђурић је саговорнике упознао са пољопривредним капацитетима на Косову и Метохији, неискоришћеним индустријским потенцијалима, могућностима развоја туризма и важношћу унапређења малог и средњег бизниса ослањањем на локалне произвођаче и људске ресурсе.

Како је саопштила Канцеларија за Косово и Метохију, посебну пажњу Ђурић је посветио економским приликама и пословним шансама у већински српским срединама на Косову.

Ђурић је представницима ДФЦ, међу којима је био и директор београдске канцеларије Џон Јовановић, захвалио на спремности да уложе напоре и средства у јачање економије у централној Србији и на Косову и Метохији, изразивши очекивање да ће најснажнија светска економска сила успешно кроз различите пројекте допринети стварању напредног и привредно динамичног простора у овом делу Европе.

Подели на: