Најновије вести

Ђурић: Преданим радом рударима на КиМ осигураћемо боље услове рада

Поводом Дана рудара директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић упутио је честитку свим рударима у широм Србије.

 

 

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, рударима на Косову и Метохији, руководству и свим запосленима у Рударско-металуршко-хемијском комбинату „Трепча“, као и свим рударима у осталим деловима Србије, честитам Дан рудара.

Рударско-металуршко-хемијски комбинат „Трепча“ је стратешки ресурс, који деценијама даје значајан допринос развоју наше јужне покрајине, али и привредном и укупном напретку Републике Србије. Частан и тежак рударски посао, дубоко је уграђен у напредак нашег енергетског сектора и развоја Косова и Метохије.

Наша покрајина обилује природним лепотама и природним богатствима, где свакако спадају и наша рудна богатства. Те ресурсе можемо и морамо искористити преданим радом и нај тачин побољшати живот сваког појединца и друштва у целини. Рудари су показали да то знају и могу.

Овогодишње обележавање Дана рудара долази у тренутку када као држава и као народ пролазимо кроз тешке и судбоносне дане. Сведоци смо константних изазова и претњи који се, између осталог, односе и на енергетски систем на Косову и Метохији. Мудром државничком политиком, јединством и слогом, морамо и можемо да заштитимо оно што је наше и сачувамо темеље егзистенције и опстанка српског народа на Косову и Метохији.

Изражавајући дубоко поштовање и захвалност за тежак рударски посао, уверавам вас да ћемо предано радити да рударима на КиМ осигурамо боље услове рада, веће зараде и пристојан животни стандард за њих и њихове породице.

Уверен да, као и до сада, делимо исте вредности и исту визију будућности, још једном вам честитам ваш Дан и поздрављам вас традиционалним рударским поздравом „Срећно“!. наводин се у честитки директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Подели на: