Најновије вести

Ђурић са Боцан-Харченком: Захвалност Москви на подршци Србији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је са новим амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком и захвалио му на доследној политичкој и дипломатској подршци коју Москва пружа Србији и њеним настојањима да се избори за поштовање међународног права и очува свој територијални интегритет и суверенитет.

 

Mарко Ђурић је руског амбасадора упознао са политичком, безбедносном и социјалном ситуацијом на Косову и Метохији и околностима које су довеле до застоја у дијалогу Београда и Приштине.

Посебна пажња у разговору посвећена је анализи положаја српског народа на Космету, нарочито након увођења такси од 100 одсто на производе из централне Србије, као и након низ агресивних упада специјалних снага косовске полиције на север покрајине.

Ђурић је пожелео добродошлицу Боцан-Харченку и изразио уверење да ће он наставити да ради на јачању српско-руских односа, у духу традиционалног пријатељства двеју држава и народа, чему ће, додао је, свакако допринети и пријатељство председника Владимира Путина и Александра Вучића.

Братски односи Србије и Русије, трају вековима и трајаће вековима, нагласио Ђурић, а наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Подели на: