четвртак, 06. маја 2021. | 02:14

Ђурић са Чен Бо: Србија и Кина имају неограничене перспективе за сарадњу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се са амбасадорком Кине у Србији Чен Бо и информисао је о политичкој и безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и изгледима за наставак дијалога Београда и Приштине. Србија и Кина пред собом имају неограничене перспективе за продубљивање билатералне сарадње, како на пољу економије, тако и у међународним односима, поручио је Ђурић.

 

Марко Ђурић је захвалио амбасадорки Чен Бо због доследне подршке Кине територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и због отвореног пријатељства које се огледа у све интензивнијој сарадњи у областима привреде и економије.

“Србија и Кина, због чврстих веза континуирано грађених у прошлости, али и захваљујући искреном пријатељству председника Александра Вучића и Си Ђинпинга, пред собом имају неограничене перспективе за продубљивање билатералне сарадње, како на пољу економије, тако и у међународним односима”, истакао је Ђурић, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Србија и Кина ће, према Ђурићевим речима, и у будућности наставити да буду савезници у борби за поштовање међународног права и принципа суверености држава и сложно радити на изградњи света у којем ће мирољубива сарадња у уважавање разлика бити геополитички стандард.

Србија ће, како је нагласио, наставити да буде искрен партнер Кине у реализацији иницијативе “Појас и пут” и мост за еконономску и културну размену између Истока и Запада, јер Кина свакако има много тога да понуди Европи.

Ђурић је амбасадорку информисао и о положају српског народа на Косову у покрајини, који је, како је истакао, изложен све већим притисцима и жртва је радикализације на албанској политичкој сцени, која ће бити све већа како се буде захуктавао процес стварања нове владајуће већине у Приштини.

Подели на: