Најновије вести

Ђурић: Слобода кретања једна од кључних вредности

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је да би “Зиберај , као и његов шеф Пацоли, држављанин Србије, требало да се упозна са тиме да је слобода кретања у Србији где живи, а и у другим деловима Европе, једна од кључних вредности, да је садржана и у споразумима на које су се његови шефови обавезали”.

 

“Као и обично представници институција у Приштини се хвале ониме чега би требало да се стиде, а то су сопствени покушаји да омету слободу кретања” навео је Ђурић у писаном саопштењу за јавност.

“Таква реторика и такве намере су кршење свих цивилизацијских норми и важећих споразума, попут споразума о званичним посетама из 2011. године.

И сам сам искусио њихову спремност да голо и брутално насиље примене и никада нас то није одвратило да будемо са нашим народом.

Оно што бих волео да видим овим поводом је став ЕУ који у вези са овим питањем има јасне политичке и моралне обавезе.

Изјаве службеника илегалног паралелног министарства спољних послова у Приштини усијане главе, не би смеле да имају утицаја на стварност и свакако неће спречити помоћ и присуство Србије међу Србима и свима другима на КиМ који се осећају делом државе Србије. План председника Вучића за економско оснаживање Срба на КиМ наставиће да се спроводи пуном паром , истакао је Ђурић.

Подели на: