Најновије вести

Ђурић: Српским приватницима прекипело, разумем их

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже за РТС да разуме због чега су привредници са севера Косова и Метохије за сутра најавили затварање радњи, истичући да је људима прекипело.

 

Седам месеци гуше их таксама, седам месеци спречавају сваки нормалан живот и нормалну трговину на северу Косова и Метохије и онда се чуде што се народ буни”, указао је Ђурић гостујући у Дневнику РТС-а.

Поводом одбијања предлога да Косово буде примљено у Евровизију, Марко Ђурић је честитао Радио-телевизији Србије пошто је прихваћен аргумент РТС-а да је реч о политичком захтеву и преседану.

Наводи да Харадинај и многи други покушавају да оптуже Србе. “Ваљда су Срби криви за то што његови полицајци и његови људи пуцају на камионе који достављају робу”, додао је Ђурић.

Не разуме, како каже, када део домаћих политичара, па чак и медија, оптужује свој народ и државу.

“Ту човек не зна да ли да плаче или да се смеје од муке када види Ђиласове, Јеремићеве или друге телале како оптужују сопствену државу. Ваљда су Срби сами пуцали на сопствене камионе за снабдевање”, каже Ђурић.

Истиче да су посебне потешкоће у снабдевању на КиМ настале у последњих неколико недеља.

“Људи су се некако сналазили, довијали, достављали робу алтернативним правцима, али је онда пре неколико недеља дошла још чвршћа рука, још једно такозвано доказивање суверенитета лажне државе Косово тако што ће да нападају камионе који достављају брашно, млеко и све остало”, напомиње Ђурић.

Коментаришући инцидент у којем су чланови приштинске делегације гађали српске делегате на састанку о ЦЕФТА споразуму у Валони, Ђурић истиче да је то нови проналазак приштинске дипломатије, који је назвао “дипломатијом гађања флашама”.

Српски представници су се понашали достојанствено, а Приштина је лупила шамар целој међународној заједици, која ћути и на увођење такси, и кад се пуца на камионе са храном, и на гађање флашом, каже Ђурић.

Подели на: