понедељак, 06. фебруара 2023. | 22:43
Најновије вести

Др Елек: Ситуација тешка, али стабилна

Директор Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици др Златан Елека рекао је за Косово Онлајн да је ситуација са коронавирусом у српским срединама на КиМ је тешка, али стабилна.

 

Број оболелих од коронавируса у српским срединама на Косову већ данима се повећава, а све је више и оних којима је потребно болничко лечење.

“Имамо 130 пацијената на болничком лечењу, од којих је више од пола на кисеоничкој потпори тако да је велика потрошња кисеоника. Нажалост, синоћ смо имали три смртна случаја, а реч је о пацијентима који су поред болести изазване инфекцијом коронавируса имали и придружене болести”, рекао је др Елек.

Он је истакао да забрињава чињеница да је повећан број пацијената који су прикључени на респираторе.

“У овом тренутку имамо три пацијента који су прикључени на респираторе. Очекујемо да ће се уз мере кризног штаба, уколико се оне буду испоштовале онако како је наредио кризни штаб, ситуација смирити”, поручио је директор КБЦ у Косовској Митровици.

У последња 24 сата у српским срединама на Косову регистрована су 43 нова случаја заразе коронавирусом, од 130 узорака колико је пристигло у Завод за јавно здравље у Косовској Митровици.

Подели на: