четвртак, 08. јуна 2023. | 21:41
Најновије вести

Дрецун: Европска унија и даље попушта Приштини

Бивши председник Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак лоше води тај процес јер, како каже, попушта Приштини да се и даље не држи договора.

 

 

Дрецун је тако реаговао на јучерашње саопштење Лајчака у којем је навео да је састанак експертске рунде дијалога Београда и Приштине, заказан за 28. септембар у Бриселу, одложен због вируса корона.

“Лајчак може да се позива на вирус корона, али не може да сакрије истину да Приштина минира наставак разговора и да не жели да се постигне било какав договор, већ само покушавају да добију признање од Београда и ништа друго”, рекао је Дрецун за ТВ Пинк.

Истиче да уместо да ЕУ инсистира како би показала да Београд има валидног саговорника који је спреман да нешто испреговара и реализује, она, додаје, дозвољава Приштини да се “тако понаша”.

“Због тога Београд не може да верује Албанцима да ће реализовати оно што ћемо се договорити у будућности”, навео је Дрецун.

Упитан да прокоментарише јучерашња хапшења ветерана ОВК, Хиснија Гуцатија и Насима Харадинаја, Дрецун је рекао да је то хапшење било очекивано због тога што су ветерани те организације износили поверљиву документацију из Тужилаштва специјалног суда за ОВК.

Истиче да су та документа коришћења за застрашивање сведока, да је њихов идентитет откривен и да су ветерани ОВК сазнали ко су заштићени сведоци.

Подели на: