Најновије вести

Дрецун: Једнострани потези Приштине се не санкционишу

Своје једностране потезе Приштина покушава да пребаци на терет Београда пласирањем лажних вести, рекао је за РТС председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун.

 

Милорад Дрецун је гостујући у Јутарњем програму РТС-а рекао да не дозвољавајући директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу улазак на КиМ Приштина једнострано тумачи споразум о слободи кретања.

“Посете се само најављују али Приштина све чешће забрањује посете наших званичника. Ако браните одлазак директору Канцеларије за КиМ ви браните да се помогне тамошњем народу”, рекао је Милован Дрецун.

Дрецун наводи да све једностране потезе Приштина покушава да пребаци на терет Београда, између осталог пласирањем лажних вести и информација као што је прича да Београд није дозволио долазак Доники Гервали у Бујановац и Прешево.

“Брисел са друге стране само говори, али не делује, и тај начин рада ЕУ не доноси резултате јер ЕУ нема ауторитет код Приштине”, саматра Дрецун.

Додаје да се једнострани потези као што је укидање граница између Албаније и Србије на делу КиМ такође не санкционишу, а Београд чека и реакцију на одлуку приштине да не дозволи спровођење референдума.

“Оне западне земље које могу требало би да утичу на Приштину да одустане од идеје да не дозволи референдум на КиМ. Тиме се крше основна људска права, а то је и демократско право да се грађани изјасне на референдуму”, истиче Дрецун.

Председник скупштинског одбора за КиМ верујем да ће бити снажних активности да се Приштина натера да дозволи спровођење

Подели на: