Најновије вести

Дрецун: Османи није спремна за договор

Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је да је, након што је изабрана за председницу, Вјоса Османи у свом првом говору пред посланицима рекла да “правда неће бити постигнута све док српски злочинци не буду изведени пред лице правде”.

 

 

Дрецун је, гостујући на ТВ Пинк заједно са главним и одговорним уредником портала Косово Онлајн Милошем Гарићем, рекао да је Османи сада на челу Приштине и “ваља нам са њом разговарати и суочавати се са свим оним што ће она радити у наредном периоду”.

“Велико-албанска политика је присутна код свих албанских политичара на КиМ, она је нетрпељива према српском народу тамо и није спремна за било какво постизање коначног решења статуса КиМ”, рекао је Дрецун.

Како каже, то је нешто што будуће разговоре Београда и Приштине чине бесперспективним.

Гарић: Тачија и Османи спаја мржња ка Србима

Главни и одговорни уредник портала Косово Онлајн Милош Гарић је рекао да је Османи наставила тамо где је стала пре него што је изабрана за председницу.

“Изгласана је са 71 гласом. Курти и она су покушавали да достигну број којим је Тачи био изабран за председника. Он је такође имао толико гласова у трећем кругу гласања у парламенту”, рекао је Гарић.

Како каже, Тачи и Османи су на супротним политичким странама, велики су ривали и влада непријатељство између њих, али осим броја посланика који су их изгласали имају још нешто заједничко.

“Они су у политичком смислу веома подељени, али су у мржњи према Србима на истој равни и нема никакве разлике између њих”, рекао је Гарић.

По његовим речима, Османи изјавама свакодневно пребацује на Србију терет кривице, жели да прикаже да је Србија крива за све и да је над Албанцима извршен геноцид, како би Србију опет дискредитовала у међународним односима.

“То је покушај да се оспори све што је Србија у последњих неколико година на дипломатском плану успела да уради. Србија сада има потпуно нову позицију него што је имала пре 10 или 20 година, а они сада покушавају да опет баце светло и да створе ту лажну слику о Србима”, рекао је Гарић.

Подели на: