понедељак, 05. јуна 2023. | 09:50
Најновије вести

Дрецун: Убедљива већина чланица УН жели да се поштује међународно право

Говорећи о повлачењу признања независности Косова, председник Скупштинског одбора за Косово Милован Дрецун, истакао је за ТВ Пинк да се слаже са тим што се не објављују имена држава које признање желе да повуку, односно да их не треба откривати због притисака који постоје.

 

 

У тим земљама се одржавају избори, мењају се власти, те политичке елите су склоне разним утицајима и увек то треба држати у тајности и гајити и развијати добре билатералне односе”, рекао је Дрецун.

Он наводи да ситуација са десет држава које су повукле признање самопроглашене независности Косова говори о томе да убедљива већина чланица Уједињених нација жели да се поштује међународно право, темељ и стуб међународног права, а то је Повеља уједињених нација.

,,Оне се залажу за поштовање резолуција које се доносе, као што је Резолуција 1244. То такође показује да такозвано Косово и водеће западне државе које стоје иза самопроглашене независности немају могућности да ништа ураде када је у питању потребна већина у УН да би Косово некако угурали у систем Уједињених нација”, рекао је Дрецун.

Упозорио је и да се сада иде на то да, ако не може да се промени Резолуција у УН, да се Србија натера да се та Резолића маргинализује, а да на њено место дође нека друга.

Подели на: