Најновије вести

“Фестивал дечијег стваралашва” у Митровачком двору

У оквиру „Дечије недеље“ у Митровачком двору одржан је „Фестивал дечијег стваралаштва“. Фестивалу је претходила изложба дечијих радова која је изложена такође у просторијама Митровачког двора.

 

“Дечију недељу“ организовало је Одељење за друштвене делатности Косовска Митровица, начелница Светлана Пиндовић са својим сарадницима, Снежаном Гвоздић и Дубравком Дамјановић а у координацији са свим основним и средњим школама као и ПУ „Даница Јарамаз“ и школом за основно и средње образовање „Косовски божур“.

Културно-уметнички програм су отвориле ученице ОШ „Свети Сава“, Тарија Хоџа ауторском песмом „Дечија права“ и Јована Јовановић песмом „Насмешите се, када кажете дете“. Песмом се представила и Јелисавета Павловић ученица II/2 поменуте школе.

Рецитовањем песме „Мама и тата се воле“ и „Да свако право, дете ужива лако“ присутнима су се представиле и Сара Кисић, Петра Луковић, Уна и Нађа Милосављевић, ученице трећег разреда ОШ „Бранко Радичевић“.

Скечом „Глобус“ представили су се Јелисавета Павловић, Маша Весковић, Милија Милошевић, Петар Радоичић, Дамјан Дабетић и Хана Буљубашић, такође ученици другог разреда ОШ „Бранко Радичевић“.

Рецитацијом „Кад се ја наљутим“ представила се ученица седмог разреда ОШ „Вељко Банашевић“ Сара Краснићи. Албин Јахја, ученик петог разреда ОШ „Вељко Банашевић“ рецитовао је песму „Дечија права“ Љубивоја Ршумовића. Хор ОШ „Вељко Банашевић“ је извео песму „Хајде Јано“ уз пратњу наставника музичке културе Драгомира Гвоздића.

Награде за ликовне и ручне радове доделила је Снежана Гвоздић, шеф службе дечије заштите на Одељења друштвених делатности Снежана Гвоздић.

За ликовни рад „Јесен и јежићи“ награду је добила Сара Краснићи, ученица седмог разреда ОШ „Предраг и Миодраг Михајловић“. Награду за ручни рад „Бундева“ добила је Сејана Бајрами, ученица шестог разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“. Шериф Бехљуј, ученик шестог разреда ОШ „Вељко Банашевић“ добио је награду за ликовни рад „Цртеж са децом“. За ручни рад „Кућица за птице“ награду је добила Сара Јеремић, ученица првог разреда ОШ „Бранко Радичевић“.

Тринаесторо деце предшколске групе „Даница Јарамаз“ је са својим другаром Михајлом Миловановићем извело скеч под називом „Све што расте и треба да расте“. ПУ „Даница Јарамаз“ данас је награђена и то два пута, за васпитну групу и предшколску групу, а награде је доделила стручни сарадник за образовање Дубравка Дамјановић.

„Хвала свима вама који сте се трудили. Од свих радова који су стизали, заиста је било претешко направити одабир најбољих радова. Следеће године ћемо се потрудити да у што већој мери обезбедимо средства и проширимо обим награда“ рекла је Дамјановић.

ОШ „Свети Сава“ је јуче организовала маскенбал који је продефиловао градом са више од 200 деце а малишане са најбољим костимима наградио је и сам директор школе Миодраг Јовановић. Барбара Стојковић освојила је прво, Лука и Владица Тодоровић друго, док је на трећем месту Сара Дедић.

Школа за основно и средње образовање „Косовски божур“ награђена је специјалном наградом за учешће које је доделила шеф Службе дечије заштите Снежана Гвоздић.

Покровитељ манифестације је Привремени орган општине Косовска Митровица.

Подели на: