Најновије вести

Фон Крамон у Грачаници: Прекрајање историје на КиМ не може да успе

Посланица Европског парламента и стални известилац за Косово Виола фон Крамон изјавила је да не могу да успеју покушаји власти у Приштини да српске православне цркве прогласе католичким, позивајући их на разум и рационализам.

 

 

Виола фон Крамон је истакла постоје сви докази који су потребни и који показују шта припада Српској православној цркви.

“У Немачкој можете рећи да су све протестантске цркве биле католичке пре него што је протестантизам постао званична религија, јер јесу. Али, то није случај овде и надам се и позивам на рационалност да се ове чињенице не доводе у питање”, поручила је Фон Крамон новинарима у Грачаници, где је у друштву епископа рашко-призренског Теодосија обишла и упознала се са историјом средњовековног манастира Српске православне цркве.

Поручила је онима који покушавају да прекрајају историју, да неће имати у томе много успеха.

Виола фон Крамон се након подошења извештаја Европском парламенту, а пред истек мандата, неколико дана налази у посети Косову и Метохији, где се у Приштини састала са представницима централних институција.

Након обиласка манстирске цркве у Грачаници старе више од 700 година, навела је да је за њу од изузетне важности да се упозна са културошким разликама на КиМ, а да су репрезенти тога манастир Грачаница и Високи Дечани, који су најзначајнији споменици културног наслеђа које имамо.

Подели на: