Најновије вести

Галијашевић: Напад у Глођану класичан парадржавни тероризам

Стручњак за тероризам Џевад Галијашевић окарактерисао је напад калашњиковим у Глођану код Дечана на аутобус, у коме су убијена два ученика и возач, као класични системски парадржавни тероризам.

 

 

Косово је терористички бунар без дна у коме је дозвољено убијати, застрашивати и мучити и људе и децу, изводити војно-полицијске операције и одбијати сваки рационалан разговор”, рекао је Галијашевић за Косово онлајн.

Навео је да сви ти догађаји иду на душу Американцима и Немцима, јер толеришу тероризам косовских власти.

“Ово је системски злочин. Тероризам увек чини парадржавна организација”, рекао је Галијашевић и додао да напад у Глођану није био насумичан.

Галијашевић каже да се у тим привидно насумичним убиствима која изазивају страх и неверицу крије рукопис британских тајних служби.

“Знамо да су неким операцијама већ управљали Британци. Време је да Американци и Немци преузму одговорност за оно што раде њихови партнери на Косову и успоставе мир или да Србија изађе из Бриселског споразума, јер са терористима нема преговора”, рекао је Галијашевић.

Сматра да одбијање Приштине да спроведе Бриселски споразум, сталне акције Росу на подручјима где су насељени Срби, као и, како наводи, терористички акт у Глођевцу, имају исти циљ, а то је застрашити Србе и натерати их да напуштају Косово.

“Управо зато је погрешна теза како је Куртију примарни циљ признање Косова, јер када бисте постали држава морали бисте да преузмете међународне обавезе, да одговарате за мир и међународни поредак. Примарни циљ Албанаца на Косову је иселити значајан број Срба како би они престали да буду нација која утиче на политичке процесе. Значи, десетковати Србе, то је примарни циљ”, сматра Галијашевић.

Оно што је, каже, опасно то је што ту стратегију Америкаци и Немци не само да толеришу, него и подржавају.

Галијашевић је рекао да је Косово простор који је отворен за организовани криминал и да Косова нема ако нема организованог криминала, тероризма и дроге.

“Косово је терористичка база у коју стиже огромна количина оружја, пре свега из Албаније. Ово се системски уклапа у оно што се сваких 10 или 15 дана дешава на Косову када је реч о насиљу над српском заједницом”, рекао је Галијашевић.

 

Подели на: