Гогољева “Женидба” други пут одиграна у Грачаници

На позоришној сцени Дома културе у Грачаници синоћ је одиграна Гогољева „Женидба“. Ова невероватна комедија је, по други пут, успела да изазове овације и смех публике која је уживала у изведби глумаца.Милан Васић добитник награде „Ћуран“ на фестивалу “Дани комедије” у Јагодини за улогу Ивана Кузмича у представи „Женидба” и Ахмеда у представи “Љубав у Савамали”, након синоћне представе каже да воли да игра пред публиком у Грачаници.

 

Жао ми је што није била пуна сала. Публика која је била вечерас је била заиста сјајна, ми смо уживали да играмо за њих. Ово је наше позориште, наша публика, ми смо овде једино и домаћи“, наглашава он.

Васић истиче да му награда „Ћуран” много значи, како њему као уметнику, тако је значајна и за преставу и позориште.

„Чекао сам је дуго, зато што је „Ћуран“ најконкретнија награда у Србији. На неким другим фестивалима може свако да добије награду, а на овом фестивалу добија добар комичар и ова награда просто треба да се заслужи. Многи људи који су је добијали су велики били и велики ће бити. Добра је за представу, за позориште да народ зна да постојимо и радимо, а ми у последње време заиста радимо, чак и више него што друга позоришта раде“.

Глумица Аника Грујић истиче да је увек прелеп осећај играти на сцени Дома културе у Грачаници, а да представу „Женидба“ посебном чине више аспеката.

„То је кућа и мог позоришта. Публика је као и увек фантастична, ми смо навикли на њих и они на нас. Ову представу посебном чини то што је генијалан писац, текст, фантастичан редитељ Милан Караџић, глумци су одлични, наша игра. Све то ову представу чини комплетном“, објашњава Аника Грујић.

О раду Народног позоришта Приштина говори и најава нове представе “Ивкова слава”. Редитељ Бојан Стојчетовић, дугогодишњи члан ансамбла и глумац НПП-а најављује сценско измештање чувеног комада Стевана Сремца на Косово и Метохију.

“У завршној смо фази. Радимо музику, сценографија се завршава, костими су готови. Несвакидашња представа вас очекује, постављамо је као тешку драму. Радња се дешава у Призрену, тако да су и околности потпуно другачије. Очекујемо да ће то мало да испровоцира публику, јер је сигурно да нико не очекује овако нешто”, наговештава Стојчетовић.

“Ивкова слава” је велики пројекат који Народно позориште у Приштини (НПП) реализује у копродукцији са Народним позориштем Ниш. Премијера ове представе заказана је за 10. мај у Дому културе у Грачаници, а 11. маја ће бити изведена у Косовској Митровици.

Подели на: