Најновије вести

Гостопримство сликарима у Светим Архангелима

Организује се пета по реду ликовна колонија „Јесен у Призрену“

У току колоније је планирана и посета манастирима Високи Дечани и Пећка патријаршија“- рекао је Небојша Јевтић, уредник Галерије Дома културе Грачаница
Дом културе „Грачаница“ организује седмодневне ликовне сусрете „Јесен у Призрену“. Ликовни уметници ће од петка 1. новембра 2019. године седам дана стварати у манастиру Светих Архангела код Призрена. Ово изузетно место, град Призрен са својим духовно културним вредностима угостиће сликаре: Биљану Новковић из Београда, Светислава Лудошког из Зрењанина, Горана Јовановића из Књажевца, Мирјану Новковић из Новог Сада, Светислава Славковића Кајзера из Призрена (Врање), Милијану Вујовић из Подгорице и Мирослава Живковића из Ниша.
– „Јесен у Призрену” је колонија тематски везана за изузетне симболе и драгуље нашег наслеђа и одржава се по пети пут. До сада смо имали доста догађаја у Светим Архангелима, Атријуму цркве Светог Спаса и у Богословији „Свети Кирило и Методије”. Овом колонијом настојимо да одржимо континуитет повратка српске стварајуће уметности и културе у овај град, у коме је до рата 1999. године живело више од десет хиљада Срба. У току колоније је планирана и посета манастирима Високи Дечани и Пећка патријаршија“- рекао је Небојша Јевтић, уредник Галерије Дома културе Грачаница.
Изложба радова биће одржана у Призрену и Грачаници. Покровитељ колоније је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије уз несебичну подршку Епархије рашко-призренске.
С.Ђ.

Подели на: