Најновије вести

Грачаница: Епидемија корона вируса узима маха, неопходна што бржа имунизација

Епидемија корона вируса узима маха, ситуација се компликује и сваким даном је све гора и зато је неопходна што бржа имунизација становништва, истакао је проф. др Братислав Лазић директор КБЦ Приштина у Грачаници.

 

 

Све је више особа са тежом клиничком сликом и због тога желим да истакнем велики значај вакцинације као најпоузданији начин да се овај проблем превазиђе. Потребно је постићи одређен број вакцинисаних и ревакцинисаних на Косову и Метохији да би могли ову епидемију да ставимо под контролу”, напомиње проф. Лазић.

Он истиче да је интересовање овдашњег становништва за вакцинацију све веће.

“За ову недељу стигли су охрабрујући подаци и на читавој територији Косова и Метохије пријавило се више од 1.700 људи за имунизацију што је троструко више него у протеклој недељи .То значи да становништво препознаје значај имунизације и све ове поруке које им у континуитету шаљемо”, казао је проф. Лазић и истакао да ће се, уколико се тако настави, у релативно брзом периоду стићи до задатог циља.

Влада Републике Србије обезбедила је довољан број вакцина за наше становништво на Косову и Метохији, а Кацеларија за КиМ превоз до вакцинационих места, који је потпуно беспалтан, а цео процес имунизације је врло добро организован, нагласио је Лазић.

 

Подели на: