уторак, 17. маја 2022. | 16:37
Најновије вести

Грачаница: Промоција књиге “Косово у делима српских аутора”

У оквиру „Видовданских свечаности“ Дом културе „Грачаница“ организује промоцију књиге “Косово у делима српских аутора” публицисте Ђорђа Јевтића у среду 19. 6. 2019. године са почетком у 20 часова.

 

„Чиме год се Јевтић бавио, недвосмислено се, као заједнички именитељ у његовом критичарском и публицистичком раду, издваја непрестана посвећеност борби за културни идентитет и национални интегритет Срба на Косову и Метохији, превашодно у родној Грачаници, љубав према завичају и сународницима, као и подршка свим ствараоцима који су у тој борби на истом месту, на истој страни и у истој мисији. У томе је Јевтићева књига важно сведочанство“ написао је у речензији мр Предраг Радоњић.

Ђорђе Јевтић је рођен 1947. године у Сушици близу Грачанице. Дипломирао је на Групи за српскохрватски језик и књижевност на Филозофском факултету у Приштини. Од 1974. до 1997. био је новинар и уредник у Новинској агенцији Тањуг, а од 1997. до 2000. био је потпреседник Градског већа СГ Приштине. Од 2007. до пензионисања 2013. године, био је руководилац Службе за информисање СГ Приштина са седиштем у Грачаници. Извештавао је и писао о свим збивањима на Косову и Метохији у последњих пола века, о чему је објавио десет фељтона и пет публицистичко аналитичких књига. Покретач је неколико часописа и културних манифестација. Живи у Сушици.

О књизи ће говорити проф. др Драгомир Костић, председник Друштва књижевника КиМ Новица Соврлић, књижевни критичар Жарко Миленковић и аутор, наводи се у саопштењу.

Подели на: