Најновије вести

Градимо лепшу општину

Изградња парка у Бадовцу подстицај је за останак, посебно када је у питању млађа популација, с обзиром да је у овом селу велики број младих брачних парова и деце

 

На површини од 10 ари, у Новом Бадовцу биће изграђен потпуно нови дечији парк са реквизитима за игру деце (љуљашкама, клацкалицама, тобоганом), уличном теретаном, мобилијаром (клупама, столовима, корпама за смеће) и приступним стазама. Цео простор биће оплемењен зеленилом и цвећем. Радови на изградњи дечијег парка су почели, а прошле недеље обишао их је председник општине Грачаница Срђан Поповић. Он је том приликом истакао да ће наши суграђани, посебно деца, из Новог Бадовца добити савремено опремљен простор у којем ће моћи да уживају. – Ово је била једна неискоришћена и неуређена површина и почетак изградње овог парка је пример како градимо лепшу и бољу општину Грачаница. Овај парк је за наше суграђане из Новог Бадовца који ће имати где да изведу своју децу, која ће имати свој кутак где ће проводити слободно време – рекао је Поповић и додао да је од стране извођача радова добио уверење да ће све бити завршено до 10. јуна. Заједно са председником локалне самоуправе, радове је обишла и одборница Скупштине општине Грачаница из тог места др Зорица Недељковић. Према њеним речима, изградња парка у Бадовцу подстицај је за останак, посебно када је у питању млађа популација, с обзиром да је у овом селу велики број младих брачних парова и деце.
– Срећни смо и задовољни што ћемо добити парк, који је преко потребан овом насељу, јер овде има пуно деце и надам се да ће их бити и више. Захваљујемо се председнику и општини који се труде да улепшају на сваки начин сва села у овој локалној самоуправи, и да притом наши мештани могу да уживају на једном уређеном месту – рекла је Недељковићева. Да је игралиште било преко потребно слажу се и мештани тог места. – Мајка сам троје деце и са поносом могу да кажем да је пуно деце у Новом Бадовцу. Сада ће сви они имати где да изађу, а ми родитељи и мештани где да седимо и да их надгледамо, али и уживамо у њиховој игри – каже Александра Михајловић. Изградња дечијег парка у Новом Бадовцу резултат је сарадње између Општине Грачаница, НВО „Удружење жена Ливађе” и организације „Преда плус” из Призрена, коју је подржала Влада Немачке. Укупна вредност изградње парка је 20.000 евра. Половина новца је донација организације „Преда плус”, преко НВО „Удружење жена Ливађа”, док ће других 10.000 евра за комплетно уређење дечијег парка издвојити Општина Грачаница. М.Ч.

Подели на: