Најновије вести

Хисени: Косово никада није било изолованије због јадних наступа Куртија, Османи и Гервале

Функционер Демократског савеза Косова и бивши координатор косовског тима за дијалог са Србијом Скендер Хисени сматра да „Косово од проглашења независности никада није било изолованије у међународној арени“, преноси Економија онлајн.

 

 

Хисени је навео неколико разлога који су допринели да Сједињене Америчке Државе не позову Косово на Самит о демократији.

Он посебно истиче наступе косовске председнице Вјосе Османи и премијера Аљбина Куртија у међународној арени, али и Куртријев однос према дијалогу са Србијом.

„Скандалозни иступи председника, премијера и министра спољних послова Косова у Савету безбедности УН и другим међународним форумима, у којима преовладава приказивање Косова као места злочина и корупције, тврдец́и да су то Божји гласници да се ово промени, су поздрављени од стране противника и кандидата за независност Косова. Док су присталице и спонзори косовске независности уско и донекле ‘криви’, јер су помогли у стварању ‘монструмске’ државе Курти, који својим гласом, часни грађани моје земље и гласом посланика које сте изабрали, дошли на чело наше вољене државе! Одговор на ово питање треба да дате ВИ!“, поручио је Хисени.

Према његовим речима „двојац Курти-Османи очајнички покушава да окаља и негира било какав напредак претходних влада у унапређењу Косова ка завршетку изградње државе“.

„Игре Аљбина Куртија са дијалогом са Србијом, деградирајуц́и га са дијалога о признавању на чисто технички дијалог, који Србија поздравља, као и јадни наступи Куртија, Османи и Гервале на међународним форумима се користи да се покаже како је Косово некада било колевка организованог криминала и корупције и ништа више“, сматра он.

Хисени додаје да на Косову има криминала и корупције, али да то није кључна реч за Косово.

Он је споменуо и неусвајање Резолуције о спровођењу Споразума потписаног 4. септембра 2020. године у Вашингтону.

Подели на: