Најновије вести

Игор Симић: Проблеми регистарских ознака које измишља Приштина, постоје само у њиховим главама

Потпредседник Српске листе Игор Симић, изјавио је за јутарњи програм ТВ Прва да је ситуација на прелазима под контролом и мирна, и поновио да Српска листа апелује на грађане да остану уздржани и како је рекао не наседају на провокације.

 

 

Али исто тако позивамо Приштину да престане да шири једностране потезе и дестабилизује прилике на терену. Данас ће бити одржана и седница Савета за националну безбедност, тако да ће и председник Вучић након тога моћи да се обрати јавности. Оно што је нама најзначајније, он се јуче у току дана више пута обратио нашим грађанима и поновио, оно што јесте основна политика председника Александра Вучића и наше државе, а то је мир, мир и мир. И ми смо за мир, пре свега зато што смо овде свој на своме. Ови људи нису изашли не знам где, већ у атаре својих села у близини својих дворишта. Желе да обезбеде поштовање основног људског права на чему почива и Европска унија данас, а то је право на слободу кретања” рекао је Симић.

Симић је истакао да је председништво Српске листе јуче, а и данас позивало грађане да остану уздржани и “не наседају на провокације јер нам је потребан мир”.

Симић каже да је у односу на јуче данас на Јарињу и Брњаку три пута већи број грађана. “То показује одлучност грађана да истрају у свом оправданом захтеву, а то је да могу да се нормално крећу. Проблеми регистраских ознака које измишља Приштина, постоје само у њиховим главама. Са овим регистарским ознакама Срби могу да се крећу кроз читав свет, једино не могу тамо где Приштина покушава једностраним потезима да им то онемогући” истакао је Симић за Прву,.

Подсетимо, грађани од јуче ујутру мирно протестују на Јарињу и Брњаку, где су поставили и барикаде, због одлуке власти у Приштини да убудуће не признају регистраске ознаке КМ, ГЛ, ПР итд, које издају полицијске управе градова са Косова измештене у централну Србију, и да ће грађани са регистарским ознакама градова у Србији морати да узимају пробне РКС таблице.

Подели на: