Најновије вести

Илић: Грачаници смо представили део позоришног живота у Београду

Долазак Народног позоришта из Београда у Грачаницу представља почетак нашег плана, воље и жеље да представе театра донесемо на ове просторе и да кроз уметност искажемо осећања према људима који ту живе, рекао је за Косово онлајн заменик управника Народног позоришта у Београду Димитрије Илић.

 

У Дому културе у Грачаници изведена је опера за децу “Бастијен и Бастијена” Волфганга Амадеуса Моцарта у адаптацији Народног позоришта у Београду. Гостовањем, национални театар има за циљ да подстакне развој нове младе позоришне публике на територији Косова, рекао је Илић.

“Баш зато што знамо у каквим условима народ овде живи то нам је био и додатни подстицај да на ове просторе дођемо и прикажемо било који од облика уметности, јер сматрамо да кроз уметност људи изражавају своју љубав, осећања, душу ,свој дух, бол, радост и патњу”, појаснио је Илић.

На захтев управнице Народног позоришта у Београду Иване Вујић успостављена је сарадња са Домом културе у Грачаници.

“Битно је да људима који нису у могућности да себи приуште долазак у Београд и да погледају неку представу, ето ми смо дошли код вас, на ваш праг, одиграмо И покажемо један део тог позоришног живота Београда. Ово је прво наше виђање али никако последње”, уверен је Илић.

Опера за децу „Бастијен и Бастијена“ Волфганга Амадеуса Моцарта изведена је у оквиру Видовданских свечаности у Грачаници.

Подели на: