Најновије вести

Имамо шећера више него довољно, решен проблем у продавницама

Председник Александар Вучић изјавио је данас, током обиласка Складишта генералног терета Републичке дирекције за робне резерве на Вилиним водама у Београду, да Србија има више него довољно залиха шећера и да је решен проблем у продавницама, који је наставо због шпекулативних радњи.

 

 

Вучић је обишао складиште где се налазе залихе пасуља и пиринча, затим пумпе за извлачење воде, 12 агрегата за струју и друго.

“Не постоји ниједна ствар због које бисмо лагали народ. Имамо шећера и више него довољно, увек су у питану шпекулативне радње”, рекао је Вучић.

Он је истакао да имамо најнижу цену и шећера и уља и брашна у региону и да је појачана због тога продаја у пограничним деловима земље.

Људи купују оно што има код нас јефитније, навео је Вучић и додао да је зато говорио да морамо да водимо рачуна о целом региону.

Каже да је ситуација око шећера решена за три дана и да је јуче лично ишао да се увери.

Напоменуо је да је било шећера у Дису, Максију… , а да није било, на пример, у Роди и још неким ланцима и да се то данас попунајва.

Данас трошимо два и по пута веће количине него иначе, јер психолошки људи купују, рекао је Вучић.

Прецизирао је да имамо само ту у Робним резервама преко 11 милиона килограма шећара, не рачунајући залихе код произвођача, такође, 11 милиона литара уља, више од 11 милиона килограма соли, 80 тона пасуља и још 1.200 у Лековцу и још око 120 тона у Иригу.

Додао је да пиринча ту у Робним резервама имамо 70 тона и још 1.200 у Лесковцу, као и још 1.200 пиринча.

Вучић је истакао да је држава уложила додатних 37 милиона евра како би се повећале Робне резерве и избегла свака врста притиска.

Посети складишту Робних резерви присуствују и министарка трговине Татјана Матић и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Следи значајно увећање пензија по швајцарској формули

Председник Александар Вучић најавио је данас да ће пензионери добити значајно повећање пензија, по швајцарској формули за усклађивање раста пензија, и поручио да ће држава наставити да брине о пензионерима, као и да је увек спреман са њима да разговара.

На питање новинара да ли је спреман да разговара са пензионерима пошто је то од њега тражило једно удружење синдиката пензионера, Вучић је рекао да није добио позив ни од једне организације, али да је свакако спреман на разговор, само да види које су теме.

Нагласио је да су пензионерима много веће пензије него пре, пошто прате раст плата и да ће наредно повећење бити значајно и због веће инфлације.

Вучић је додао да поједини пензионери имају сада и за 20.000 већу пензију него пре снижења.

Додао је да ће у наредне три месеца разговарати са пензионерима о увећању које им следи по швајцарској формули.

Подсетио је да су пензионери добили једнократну помоћ од по 20.000 динара, што је око 1.600 динара више месечно.

“Спреман сам за разговор са пензионерима и бринућемо о њима”, поручио је Вучић.

Подели на: