Најновије вести

Интимни свет усамљеног човека

Изложба слика Филипа Ристића у Центру за културу Ковин у Војводини

 

Младом академском сликару са Косова и Метохије, Филипу Ристићу организована је изложба слика под насловом“Нови свет“ у Центру за култру Ковин у Војводини. Филип Ристић је рођен у Београду 1988. године. Дипломирао сликарство у класи професора Зорана Фуруновића, на Факултету уметности Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици. Мастер студије завршио је на истом факултету код истог професора, 2018. године. Има неколико самосталних изложби а учесник је више колективних изложби и ликовних колонија. За досадашњи рад добио је две нагарде. Од недавно је члан УЛУС-а. Живи и ствара на Косову и Метохији, у Штрпцу.
Филип Ристић је припремио најсавременију изложбу слика. Он се усмерио директно на човекову интиму и свет мисли које су такође окупиране страховима, препрекама, ограничењима, неслободом.Његове слике су важна и недвосмислена порука у времену када се уметност нашла на ивици свеопштег амбиса и сваковрсних страхова од заражавања инфективним вирусом до егзистенцијалног страха.
-Прошла година је целу планету ставила на испит. То је време које нас је вратило на суштину људског битисања. Питање живота постао је свакодневни изазов. За оне који живе у скученом свету Косовско-Метохијских гета то је врхунски подвиг. Како преживети, а ипак остати човек? Суштински егзистирати? То су питања која су уметничка преокупација Филипа Ристића и која нам је представио на новој изложби у Ковину.
С.Ђ.

 

Подели на: