Најновије вести

Изложба и поетско вече Ирине Черњавски Шантрић

Поводом свечаног отварања Видовданских сусрета Срба у Поречу у Истри, заједница Срба Пореч – Парензо и Српски културни центар у Истри су под покровитељством града Пореча организовали изложбу слика „Ехо векова“ академске сликарке Ирине Черњавски Шантрић у галерији СКЦ. Изложбу су поздравним говорима отворили Слободан Алексић, председник Заједнице Срба Пореч – Парензо, Милан Рашула, директор СКЦ у Истри, Владимир Марјановић, конзил Републике Србије у Ријеци и Уго Музици, заменик градоначелника града Пореча којима је сликарка изразила дубоку захвалност.

На дан Видовдана одржано и вече поезије „Журим да реч може стићи време“ поетесе Ирине Черњавски Шантрић која је са нескривеном радошћу говорила своје стихове поречкој и истарској публици. Уметница се и овом приликом посебно захвалила Слободану Алексићу, као и градоначелнику града Пореча господину Лорису Першурићу на посебној пажњи и обраћању публици.
-Неописива је срећа када у публици осим Даде и Аиде, мојих животних пријатељица из детињства, које живе у Врсару, угледате и лице пријатељице Снеже Дашић Лазовић, такође из Пећи, која је специјално дошла из Трста на моје вече… Хвала вам до неба, моја радост је неизмерна, рекла је Ирина Черњавски Шантрић.

С.Ђукић

Подели на: