Најновије вести

Јачање образовног система

Нов школски инвентар за ученике у Добротину

 

Ученици истуреног одељења ОШ”Кнез Лазар” у Добротину добили су на поклон нове клупе и столице од општине Грачаница. Тим поводом њих је обишла и поклон уручила председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић са сарадницима.
За школу у Добротину обезбеђено је укупно 50 клупа и столица, а према речима председнице поменуте локалне самоуправе са улагањима ће се наставити, све у циљу осавремењивања ученичког и школског простора.
-Овај поклон ће нашим ученицима боравак у школи учинити бољим. Имамо вредну, марљиву децу, и заслужују најбоље услове за рад и учење. Општина Грачаница остаје посвећена унапређењу и јачању образовног система јер смо свесни његовог значаја. Добар образовни систем је темељ јаког друштва, казала је Шубарић.
На вредном поклону у име ученика, запослених, и у своје име захвалио се директор школе Драган Максимовић.
-Ово је један од јасних показатеља да заједно можемо да обезбедимо боље услове за сам процес образовања и васпитања у школама, рекао је Максимовић.
Директорица општинског одељења образовања Бранкица Нићић истакла је да ће се набавка инвентара и помоћ школама у техничкој опремљености наставити. Према њеним речима, ученици из Добротина, посебно они у нижим разредима, остварују значајне резултате и овај поклон локалне самоуправе је само мали подстрек у њиховом даљем школовању.

М.Ч.

 

Подели на: