Најновије вести

Јањић: Лажи и увреде на мој рачун у приштинским медијима

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић назвао је данас “лажима и увредама” оптужбе за ратне злочине које су изнете на његов рачун у појединим приштинским медијима.

 

 

Поводом лажи и увреда на мој рачун у неким косовским медијима, могу само да одговорим речима Господњим: ”Блажени сте када вас срамоте и прогоне и лажући говоре против вас свакојаке рђаве ријечи, због мене. Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима”, поручио је Јањић на Твитеру.

Савет за заштиту људских права и слобода из Приштине претходно је затражио истрагу против игумана Јањића због наводних ратних злочина, пренео је портал Репортери.

У тој организацији сматрају да треба истражити улогу Јањића у, како тврде, заточењу цивила у манастиру Високи Дечани током рата на Косову и Метохији, за шта, наводе, он сноси скоро највећу одговорност и да није тачно да је он међу манастирске зидине примио Албанце да би их заштитио.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију одбацила је као неосноване оптужбе на рачун Јањића и оценила их као покушај косовских Албанаца да се прикрије истина о угрожености тог светог места.

Подели на: