четвртак, 30. марта 2023. | 22:45
Најновије вести

Јањић: Обманут сам, спин о политичком линчу био договорен

Игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава Јањић изјавио је данас да је погрешио у првом коментару о пребијању сина политичара са Косова Ненада Рашића и да се заправо ради о “договореном спину о наводном линчу због политичких разлога”.

 

 

Он је на свом Твитеру написао да је из проверених информација косовске полиције сазнао да то није био линч већ сукоб две групе политички супротстављених младића, који су претходне окршаје имали у четвртак и петак, као и да су поред Николе Рашића и неки други повређени, а да ухапшених има на обе стране.

“Ненад Рашић је непосредно након инцидента, који је био најављиван преко друштвених мрежа, а према провереним изворима са к/алб лидерима, договорио спин о наводном линчу због политичких разлога и тиме обмануо јавност. Није први пут да због политичких грешака родитеља испаштају деца”, навео је Јањић.

Додао је да то објашњава и чињеницу да Ненад Рашић није хтео да даје изјаву за српске медије, већ само за албанске који су, како је рекао, са задовољством пренелли лаж да Српска листа наводно линчује децу из политичких разлога.

“Жао ми је што сам и лично био обманут овим спином који само показује колико су млади изложени политичким играма неодговорних људи који се баве политиком. Ово не говорим из подршке овој или оној групи јер нисмо ни гласали на изборима. Црква је ту да Србе не деле, већ повезује. Бедно је и да су к-албански лидери оно што су знали да је лаж користили у своје сврхе”, написао је Јањић.

Јањић је казао и да сумња да ће косовска полиција због притисака из Приштине икада изаћи са тим подацима о којима су обавештене и све западне амбасаде, од којих су неке и знале шта се десило и шта се све ради да се у нову владу убаце Срби који би били, каже он, подобнији за планове албанских лидера.

 

Подели на: