Најновије вести

„ЈЕДИНСТВО“ НАСТАВЉА МИСИЈУ ДАРИВАЊА КЊИГА ШКОЛАМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

РАДА КОМАЗЕЦ, ДИРЕКТОРИЦА „ЈЕДИНСТВА“ -ПАНОРАМА  УРУЧИЛА ВРЕДНУ ДОНАЦИЈУ ШКОЛИ У КОЛОЛЕЧУ У КОСОВСКОМ ПОМОРАВЉУ

 

 

Установа за новнинско издавачку делатност „Јединство-Панорама“ реализовала је   још једну у низу акција даривања књига из своје едиције српским школама на Косову и Метохији. Овог пута директорица и уредница „Јединство-Панорама“, Рада Комазец уручила је књиге из домена књижевности  за децу и одрасле, историографије, прозе, поезије  и других жанрова Основној школи „9.Мај“ у селу Кололечу код Косовске Каменице. Директорица Јединства Рада Комазец дочекана је испред школе  по традициоиналном српском обичају са погачом и сољу,  како се дочекују драги гости.

– Срећна сам због    предивног  дочека, навела је    директорица Комазец и додала:

  • Услови у којима живе ова наша дивна деца, њихови родитељи и наставници,  а истовремено њихов оптимизам, љубазност и гостопримство су за свако дивљење и поштовање. Они су прави хероји и  заслужују најбоље.  Уназад неколико месеци посетили смо више школа у Косовском Поморвљу и даривали им књиге, јер смо некако приметили да је књижни фонд школских библиотека у Косовском Поморављу  оскуднији  и срећна сам  да смо дали свој допринос да се он употуни- казала је,  између осталог,  Рада Комазец. Она је нагласила да је веома битно да у данашње време експанзије информационих технологија и дигитализације, мотивишу деца да читају  књиге различитих жанрова у којима је приустно једно правилно усмеравање и садржаји .

-Деца много времена данас проводе уз мониторе и екране било компјутера било телефона и често су изложени читању погрешних садражаја, а тиме и развоју своје личности у погрешном правцу.Не каже се џаба да је књига најбољи пријатељ и децу још од малих ногу треба мотивисати  и усмеравати да читају и  проширују своје видике и сазанања на један исправан начин, да се  развијају у моралне личности вредне и марљиве људе са емпатијом – истакла је Рада Комазец,  приликом уручивања књига наставницима и ђацима  у О.Ш. „ 9. Мај“  у Кололечу. У знак завхалности, како је нагласио, на вредној донацији, директор ОШ „ 9.Мај“, Александар Стевановић уручио је Ради Комазец захвалницу, а ученици су приредили богат културно уметнички програм.

-Ми смо неизмерно захвални Јединству и његовој директорици  Ради Комазец на вредном поклону. Он ће употпунити књижни фонд наше библиотеке и ученицима омогућити да прошире своја знања- казао је Александар Стевановић.

ОШ „ 9. Мај“ у Кололечу од нултог до осмог разреда ове године похађа 16. ученика и ово је једна од најстаријих српских школа у Косовском Поморављу.

Рада Комазец је  истакла да ће Јединство -Панормаа наставити са  акцијама даривања књига српским школама  и убудуће, како у Косовском Поморављу тако и у другим школама на Косову и Метохији

С.Ивковић

 

 

Подели на: