Најновије вести

Јевтић: Дешавања у Скупштини прст у око односима Срба и Албанаца

Министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић изјавио је да је због тренутних дешавања на косовској политичкој сцени под негативним утиском јер је у тренутку када нема дијалога однос сведен на оштру реторику.

 

На конференцији српских невладиних организација акредитованих у Саветодавном већу за заједнице у Грачаници, Јевтић је рекао да се та дешавања одражавају на односе већинских и невећинских народа на Косову, посебно српског и албанског, што, како оцењује, није добро.

“Одувек сам био за то да се разговара и да се кроз дијалог решавају проблеми”, истакао је Јевтић и навео да због овакве ситуације није срећан.

„Нисам срећан ни због ситуације да смо приморани да будемо у бојкоту и нисам мишљења да је то нешто добро, али приморани смо на то због одређених политичких одлука”, додао је министар Српске листе у оставци и навео да није срећан ни због данашњих дешавања у Скупштини, јер је то, како је нагласио, још један прст у око односима Срба и Алабанаца.

„Таква реторика и такав однос не доприноси решавању проблема, посебно када говоримо о нечему што би требало да буде крајњи циљ, а то је трајни мир и ситуација добре сарадње, комуникације, толеранције и узајамног поштовања“, закључио је Јевтић.

Подели на: