Најновије вести

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас општину Штрпце и том приликом разговарале са градоначелником Штрпца Далибором Јевтићем.

 

 

У разговору са народним посланицима, Јевтић је своје гошће упознао са тренутном политичком ситуацијом у општини, као и изазовима и проблемима где је посебно истакао потребу да се идеје и иницијативе које ће руководство Општине покренути подрже на свим нивоима како би се управо проблеми, посебно око Ски центра Брезовица, могли решавати. Такође оно што је посебно наглашено јесте чињеница да је Штрпце добар пример суживота и мултиетничности и да је у том смислу сарадња са албанском заједницом на високом нивоу.

”Општина Штрпце је општина која има пуно потенцијала и нама је подршка са свих нивоа потребна како би се економски развијали. Уколико елиминишемо високо политичке теме мислим да ћемо у томе и успети. Управо сам посланице замолио да своје утиске посете Штрпцу пренесу и у Народној Скупштини Републике Србије и да свуда тамо где могу говоре о Штрпцу, како би се са ових простора чуле лепе речи а не само тешке теме. За нас је то значајно јер може да помогне да што већи број туриста и људи уопште посећује нашу општину”, казао је градоначелник Јевтић.

Градоначелник је посланице упознао да је у Штрпцу највећи проблем незапосленост и казао да ће се решавати кроз развој малинарства, развој пољопривреде али и кроз решавање питања Ски-центра и покретањем иницијатива кроз могућности отварања неког производног погона, а у свему томе ћу тражити и њихову подршку.

Посланице Скупштине Републике Србије су након састанка истакле да је њихова посета Штрпцу вид подршке градоначелнику Јевтићу у обављању функције градоначелника у наредном периоду. Оне су уједно честитале стопостотну победу Српске листе на изборима.

”Мислим да је подршка важна, када дође из Србије, када дође са највишег нивоа, Народне Скупштине Републике Србије јер је то доказ да смо ми присутни на овом простору и физички али и када не можемо да дођемо увек су нам теме живота Срба на Косову на првом месту”, казала је Дубравка Филиповски док је њена колегеница Снежана Пауновић истакла да Штрпце лепо изгледа, да је урађено много и да је свака оваква посета важна-”Овако се препознаје колико Српска листа припада Републици Србији и колико је институционално, у конкретном случају као Скупштина Србије, поносна на ове људе који раде идентичан посао само на једном малом нижем нивоу, далеко теже него ми у нашем Парламенту и мислим да је та узајамна подршка бескрајно важна”.

Дубравка Краљ је у Штрпцу казала да млади људи који живе у Штрпцу имају и на Северу Србије своје браћу и сестре. ”Свим срцем смо уз људе овде. Као млади људи ми немамо неку наметнуту мржњу, немамо неке негативне емоције али имамо урођену љубав према Косову која се никада неће угасити.”

Након посете Штрпцу, Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, посету Косову ће наставити обиласком Призрена.

Подели на: