Најновије вести

Јевтић: Српска листа неће бити препрека формирању власти у Приштини

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић изјавио је да та странка неће бити препрека за формирање нове косовске владе и институција, али да ће захтевати минимум – поштовање изборне воље грађана и престанак дискриминације Срба.

 

Далибор Јевтић је, у изјави за Косово онлајн, казао да је минимум захтева Српске листе престанак дискриминације воље српског народа и престанак дискриминације политичких представника Срба са Косова.

“Они који одбијају да прихвате оно што јесте била изборна воља грађана, одбијају да на један демократски начин уваже ставове и мишљења нас као политичких представника Срба, као политичке партије, а самим тим одбијају да изађу у сусрет решавању проблема српског народа на простору КиМ”, поручио је Јевтић.

Он је додао да и међународна заједница зна да Српска листа неће бити препрека у формирању нове косовске владе.

“Али, захтеваћемо минимум поштовања, не само нас као политичких представника Срба, већ српског народа, који је јасно и недвосмислено рекао ко жели да их представља у институцијама”, закључио је Јевтић.

Амерички амбасадор на Косову Филип Коснет јуче је поручио да коначни договор између Београда и Приштине треба да прихвати народ, а не само неколицина политичара.

Српска листа је, на недавним ванредним косовским парламентарним изборима, освојила свих десет места у Скупштини Косова која су резервисана за српску заједницу.

Подели на: