Најновије вести

Још бољи услови за боравак малишана

Савремени објекат предат ПУ ”Ђурђевак” на употребу

Савремени објекат површине више од 1400 квадрата предат је на употребу Предшколској установи ”Ђурђевак”. Вртић је изграђен средствима општине Грачаница, а деца ће од првој септембра почети да бораве у њему.
Примопредају објекта обавиле су председница општине Грачаница  проф. др Љиљана Шубарић и директорица ПУ”Ђурђевак” Радица Парлић.  Том приликом Шубарић је казала да ће локална самоуправа наставити да улаже у унапређивање васпитно образовног система. Запосленима и деци пожелела је много лепих тренутака у новој згради вртића.
-Циљ нам је да створимо безбедну и подстицајну средину у којој наша деца могу да расту, развијају се и уче. Имајући у виду данашњи убрзани темпо живота , посебно родитеља који су запослени, шватамо колики значај има изградња оваквих објеката. Општина Грачаница ће се и даље трудити да обезбеди најбоље услове за наше најмлађе, јер они су прави бисери наше општине, казала је Шубарић.
Директорица ПУ”Ђурђевак” Радица  Парлић истакла је да је нова зграда дечијег обданишта од непроцењиве важности јер ће боравак деце и васпитача сада бити на још вишем нивоу.
-У нашој установи тренутно је уписано 420 малишана у укупно осам објеката. Упис је код нас отворен током целе године и спремни смо свима да изађемо у сусрет. Овим објектом не само да добијамо нов и савремен простор, него и боље услове који су од највеће важности за децу. Свака соба је лепо опремљена, свака има своје купатило, а од септембра ћемо овде пребацити и централну кухињу као и три одељења припремног предшколског програма, рекла је Парлић и захвалила се општини Грачаница за сву помоћ и подршку коју им пружају.
Како је планирано, у новом објекту боравиће 120 детета не укључујући предшколце чији је упис тек кренуо. Број није коначан јер, поновићемо, упис у ову установу траје целе године.
Да кажемо и да су деца и васпитачи су у знак добродошлице за све госте припремили пригодан програм.
М.Ч.
Подели на: