Најновије вести

Још један потез у циљу подизања тензија  

ГРАЂАНИ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ О НАЈАВАМА  ЗА ОТВАРАЊЕ МОСТА
Душанка Ђоровић: Па шта има да се каже у вези отварања моста. Ситуација нам је никаква. Поред забрањеног динара, забрањених српских производа, забрањеног кретања, лове нас као зечеве на сваком кораку, казне и кад треба и кад не треба, отворити мост, то је крај са нама овде. Кад се стекну бољи услови, врати део српских институција на ове просторе можемо да причамо о заједничком животу. За сад само једни поред других.
Сузана Милосављевић: Мислим да се још увек страсти нису смириле, још нема неког таквога поверења између два народа да би очекивали да отварање моста прође без тензија. Тек кад будемо имали, да тако кажем, слободу, када се будемо осећали безбедно и пријатно, онда би можда могли да разговарамо и о томе.
 Мирко Кецман: Мост и није затворен, пешице се прелази у свако време и људи то чине. Е сад што неко покреће поново причу о његовом отварању за саобраћај може да буде само из разлога прикупљања политичких поена не марећи што би то довело до продубљавања кризе на северу, пооштравања тензија и додатног губитка поверења између два народа.
 Дејан Милић: Мислим да није време за отварање моста, мислим да то треба да се реши путем дијалога а не на своју руку да то неко ради или силом. Мислим да то није добро решење и у овој ситуацији може само да доведе до ескалације кризе.
Мира Станковић:  Што се тиче отварања моста за саобраћај, нема шансе. Они прелазе мост како хоће и шта да отварају , немају шта. Мост је последње место о чијем отварању требамо да размишљамо и мислим да то треба да се реши дијалогом.
Весна Петровска: Не бих рекла да је тренутак за један таква потез. Шта буде биће, само није ни време ни место, не постоје пре свега безбедносни услови да се главни мост отвори у потпуности. Отварање моста у тренутној ситуацији мислим да ни једнима ни другима не би донело ништа добро.
Подели на: