среда, 15. марта 2023. | 17:24
Најновије вести

Камбери: Албанцима сигурно два посланика у Скупштини Србије, очекују и трећег

Лидер албанског Покрета демократског деловања (ПДД) Шаип Камбери изјавио је да ће, према првим прелиминарним резултатима парламентарних избора, широка коалиција албанских партија са југа Србије имати сигурно два посланика, а да очекују да ће имати и трећег, преноси Тањуг.

Камбери је у изјави за Прву телевизију подсетио да је ПДД готово увек излазила на парламентарне изборе у Србији, за разлику од других чланица актуелнне коалиције албанских странака, које то нису чиниле дуже од 30 година.
Камбери је објаснио да те странке нису излазиле раније на парламентарне изборе да им се не би спочитавало да на тај начин признају Србију као своју државу.
Камбери је изразио задовољство што су те странке на овим изборима прихватила филозофију ПДД, да су заједнички изашли на изборе и да ће имати своје посланике у парламенту с циљем да преко институција државе побољшају положај Албанаца на југу Србије.
Тањуг преноси да је, према првим информацијама на југу централне Србије, у албанским срединама забележена велика излазност – у Бујановцу око 50 одсто, а у Прешеву где је готово стопостотно албанска средина, чак 25 одсто грађана.

Подели на: