Најновије вести

Канцеларија је помагала и наставиће још више да помаже свој народ на КиМ

Светлана Миладинов, помоћник директора Канцеларијеза КиМ у посети општини Лепосавић

Светлана Миладинов, помоћник директора  из сектора за повратак, социјална питања и људска права Канцеларије за Косово и Метохији посетила је општину Лепосавић и упознала се са радом  предшколских установа, основних и средњих школа и локалног Дома здравља.
Основна порука коју је упутила Лепосавцима , Миладинов састоји се у свеукупној подшци у раду овдашњим институцијама и народу.
– Канцеларија за Косово и Метохију је помагала и наставиће у још већем обиму да помаже свој народ на Косову и Метохији, казала је Миладинов.
У оквиру ове посете Миладинов је са Зораном Тодићем, председником Привременог органа општине Лепосавић са његовим сарадницима обишла три обданишта у месним заједницама у  Лепосавићу, Лешаку и Сочаници и Основне школе ,, Лепосавић,, у Лепосавићу, ,, Вук Караџић,, у Сочаници и Средњу школу ,,Никола Тесла,, у Лепосвићу, где их је о раду ове образовне установе упознао директор школе Слађан Радовић.
У месној заједници Лешак , Миладинов је са локалним челницима обишла и Пољопривредну школу са домом ученика у овом месту, који је завршен прошле године.
Пољопривредна школа из Приштине ради успешно у Лешку, где је нашла привремено седиште и основала школску економију, фарму и пољопривредно газдинство у селу Борова где ученици обављају професионалну праксу и на терену се припремају за обављање занимања која су одабрали. Повољности за ученике ове школе представља и новосаграђени ученички дом за смештај ђака уз комплетан ученички стандард. Овај објекат представља један од најопремељенијих установа ове врсте у Србији, а посебно је значај јер у овој школи се образују ученици из целог региона, централног и северног Космета, али и из Рашке и Новог Пазара.
Приликом посете Дому здравља у Лепосавићу Миладинов је похвалила опремљеност овог Дома здравља који је реновиран прошле године и сада запослени имају изузетно повољне услове за рад и пружање услуга пацијентима у примарном здравству. Са радом Дома здравља госте је упознала Љиљана Вукадиновић, директорка Дома здравља у Лепосавићу.
В.Вукојевић
Подели на: