Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Напад у Церници, страх и стрепња за Србе

Канцеларија за Косово и Метохију затражила је хитно утврђивање мотива данашњег напада на Станишу Јовановића, кажњавање починиоца и осигурање физичке безбедности за мештане Цернице.

 

Из Канцеларије за КиМ поручују да је напад на Станишу Јовановића, коме су нанете вишеструке повреде ножем, показао је да за Србе на Косову и Метохији нема предаха, те да су осуђени да и претпразничне дане проживљавају у стрепњи и страху.

“Не улазећи у мотиве овог напада, чији је починилац био двадесетогодишњи Албанац, морамо да констатујемо да се месецима на Косову и Метохији подгрева антисрпска атмосфера, која свакако не делује дестимулативно на потенцијалне насилнике”, додаје се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Додају, да су напади на Србе и њихову имовину постали нешто што се толерише.

“Када се створи друштвена клима у којој су напади на Србе и њихову имовину постали нешто што се толерише и што не изазива најширу осуду, онда се напади заиста и догађају”.

Из Канцеларије захтевају да се прекине са прогоном Срба.

“Захтевамо од свих странака и привремених институција у Приштини да прекину са прогоном Срба, јер када се читав политички естаблишмент и правосуђе упусте у хајку на Србе и Србију, онда неминовно свака девијантна особа то може протумачити као давање сагласности за сваки индивидуални чин насиља”, наводи се у саопштењу.

Позивају међународне чиниоце да насиљу стану на пут.

“На Косову и Метохији догађа се владавина насиља и поново упозоравамо међународне чиниоце да је последњи тренутак да се разузданом албанском шовинизму стане на пут”.

Подели на: